CoD 4 dedicated ServeR

|     Prva stran     |     Dolpoteg     |     Galerija     |     Kontakt     |

 

rabimo svežo inštalacijo ali kopijo cod 4 !!! nadalje rabimo configuracijsko datoteko za server - tokrat sta 2. in ju lahko dobite tukaj.

datoteko server.cfg , ki ste jo predhodno z wordpadom ali notepadom prilagodili za svoj server in mp_weapon.cfg daste v mapo main;

na namizje si naredite bližnjico do iw3mp.exe.

desnoklik na bližnjico => properties in v polje target DODAJTE presledek in;

+set dedicated 2 +set net_port 28999 +exec server.cfg +map_rotate +set sv_punkbuster 1 (številko porta daste po želji)

vse skupaj shranite.

update-ajte PunkBuster. če ne veste kako, preberite tole. z nastavitvami punkbusterja trenutno ne bomo komplicirali, zato si dl-jajte tole datoteko, jo odrarajte in jo dajte v mapo pb.

če uporabljate požarni zid, router ali karkoli, kar ščiti vaš računalnik pred vdori, morate odpreti port, ki ste ga določili za delovanje serverja, da bo server viden navzven. če želite, da se bodo na vaš server povezovali tudi igralci, ki nimajo originalnega cd key-a, si dl-jajte tole , odrarajte in sledite navodilu. ko ste naredili vse potrebno, reštartajte računalnik in zaženite server. Igralci se bodo na server lahko povezali čez približno 15 minut.

( HINT - na netu se dobi že standarden crack pri katerem ni treba čakati teh nekaj minut. zaštartajte google in iščite COD4PRIVAT_SERVER_AND_NOWAIT_PATCH )

v konzolo vpišite ukaz status. če ste naredili vse po navodilu, bi morala konzola izgledati nekako takole;

še nekaj - tokrat sem prvič doživel (pri CoD in CoD 2 tega ni bilo), da mora biti na računalniku, kjer je postavljen server, inštaliran directx!

trenutno na netu še ni nekih posebnih navodil, zato je ta vodič narejen predvsem po mojih lastnih izkušnjah. tudi za confige nisem niti slučajno prepričan, da so optimalni. kmalu bo navodil in izkušnj drugih več in bomo še izboljšali delovanje serverjev.

serverji za linijo niso nič kaj bolj obremenjujoči, kot so bili pri CoD in CoD 2, drugače pa je pri porabi pomnilnika, saj je poraba občutno večja.

 

EDIT;

nastavitve za S&D, ki manjkajo v server configu;

scr_sd_scorelimit "0"
scr_sd_timelimit "2.5"
scr_sd_roundswitch "10"
scr_sd_bombtimer "45"
scr_sd_planttime "5"
scr_sd_defusetime "5"
scr_sd_multibomb "0"
scr_sd_roundlimit "20"

EDIT 2;

te nastavitve so zdaj dodane v config, ki ga lahko dl-jate iz zgornjega linka.

 

 

Na vrh

www.oyoy.si - vse pravice pridr┼żane.