CoD 2 dedicated ServeR

|     Prva stran     |     Dolpoteg     |     Galerija     |     Kontakt     |

 

res na hitro vodič za "navaden" server, ker me prevečkrat sprašujete, kako rešit kak problem, pri tem pa rečete, da ste naredili server po vodiču, ki je objavljen tam in tam, potem pa išči oyoy ta vodič in rešuj težave.
torej - enostavna postavitev cod 2 dedicated serverja;

rabimo svežo inštalacijo ali kopijo cod 2 !!! nadalje rabimo configuracijsko datoteko za server ( poimenovali jo bomo server.cfg in jo lahko dobite tukaj ) in pam mod, če boste igrali ta zaresne ware (dobite ga tukaj).

server.cfg, ki ste ga predhodno z wordpadom ali notepadom prilagodili za svoj server in pam mod date v mapo main;

na namizje si naredite bližnjico do CoD2MP_s.exe.

desnoklik na bližnjico => properties in v polje target DODAJTE presledek in;

+set dedicated 2 +set net_port 28960 +exec server.cfg +map_rotate +set sv_punkbuster 1 (številko porta izberete po želji, privzet port je 28960)

vse skupaj shranite.

update-ajte PunkBuster. če ne veste kako, preberite tole. tudi nastavitve punkbusterja so kar pomembne. potrebne konfiguracijske datoteke lahko dolpovlečete tukaj. vendar je tukaj cel kup nastavitev in punkbuster dokaj obremenjuje server, ko kar naprej preverja to in ono. če imate server 4 fun si dl-jajte tole datoteko, jo odrarajte in jo dajte v mapo pb.

če uporabljate požarni zid, router ali karkoli, kar ščiti vaš računalnik pred vdori, morate odpreti port, ki ste ga določili za delovanje serverja, da bo server viden navzven. če želite, da se bodo na vaš server povezovali tudi igralci, ki nimajo originalnega cod 2 key-a, je potrebno server skrekati (uporabi google). ko je vse to narejeno, samo še zaženete server s klikom na datoteko Cod2MP_s na namizju in server mora delovati;

še krajše pojasnilo glede pama; zgoraj smo rekli, da datoteko s pam modom damo v mapo main. ko server zaženemo, je praviloma pam mod že aktiven. če slučajno ni, damo v konfiguracijo serverja naslednja ukaza;

sv_pam "1"
pam_mode "pub"

če želite, da se pam takoj zažene v clanbase mod-u, v ukazu namesto "pub" vpišite "cb".

 

 

 

Na vrh

www.oyoy.si - vse pravice pridr┼żane.